Csőben sült kukorica

A csőben sült kukorica önmagában nem jellemző, de egyéb zöldségekkel keverve népszerű egytálétel. Egyszerűen, gyorsan és könnyen elkészíthetjük. Ezért kiváló választás akár egy rohanós hétköznapi vacsorának is. Ráadásul a kukorica rendkívül egészséges, érdemes belőle rendszeresen fogyasztani. Hiszen magas a vitamin – és ásványianyag tartalma, más zöldségekkel keverve pedig akár fogyókúrás étrendbe is remekül beilleszthető. Ráadásul egész évben hozzájuthatunk, mivel rendkívül jól fagyasztható, így a kukorica szezonon túl is elérhető. A kukorica számos étel alapanyaga, sokféle változatos étel készíthető belőle. A fűszerezésének köszönhetően pedig igazán különleges ízhatásokat érhetünk el.  

Egyszerű csőben sült kukorica – recept

Hozzávalók:

  • 2 csomag (kb. 900-1000g) vegyes kukoricás zöldség – vagy bármilyen friss
  • 20 dkg vaj – és a sütőforma kikenéséhez
  • 1 db tojás
  • 6 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 teáskanál mustár
  • 5 dkg liszt
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • szerecsendió – ízlés szerint

A csőben sült kukorica elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A zöldségeket, ha fagyasztott engedjük fel, ha friss alaposan mossuk meg, csepegtessük le.
  2. Majd egy edényben pároljuk meg őket.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. Ezután a vajat olvasszuk fel egy lábosban és szórjuk rá a lisztet.
  5. Kevergetve pirítsuk meg egy kicsit, és adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a tejet.
  6. Majd nagyjából öt perc alatt főzzük készre.
  7. Reszeljük bele a sajt felét, adjuk hozzá a tojássárgáját és szerecsendióval, mustárral, sóval és borssal fűszerezzük ízlés szerint.
  8. Egy sütőformát vékonyan kivajazunk és a zöldségeket eloszlatjuk benne.
  9. Majd rákanalazzuk a mártást és a maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
  10. A 200 fokra előmelegített sütőben kb. 28-30 perc alatt pirosra sütjük.

Hagyjuk kicsit kihűlni, mert úgy könnyebben szeletelhető és még melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Készíthetjük más zöldségekkel keverve, de gazdagíthatjuk tarjával, sonkával, hagymával egyéb hozzávalókkal, amit csak otthon találunk. Érdemes különbözőképpen variálni, mert számtalan módon készíthető, szinte megunhatatlan étel.

Csőben sült sajtos zöldségek recept:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom