Eladó kukorica  

Eladó kukorica után elsősorban a kukorica szezonban keresünk. Jó esetben meg tudjuk határozni, hogy mikor van a népszerű élelmiszer érési ideje, de mivel egész évben kapható a boltokban, piacokon, így lemaradni nem tudunk róla. Azonban a szezonban sokkal kedvezőbb áron tudunk hozzájutni és akár fel tudjuk dolgozni mi magunk is a téli időszakra, hiszen a kukorica remekül fagyasztható. Érdemes eltenni ilyen fajtán belőle, mivel a kukorica rendkívül egészséges. Ez pedig leginkább a csemegekukorica kíméletes módon való feldolgozása során valósul meg leginkább. Hiszen így nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat, tartósítószereket. Rendszeres fogyasztásával pedig sokat tehetünk az egészégünk megőrzéséért, hiszen számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot és rostot is tartalmaz.

Eladó kukorica – étkezési, takarmány

Aki a legzamatosabb, legfinomabb csemegekukoricákat szeretné, annak érdemes a termelőket közvetlenül felkeresni és tőlük vásárolni a portékájukat. A szezonban számos helyen tudunk közvetlenül tőlük is kukoricát vásárolni. Országszerte számos helyen kínálják az utak mentén a friss görög– és sárgadinnyékkel együtt, mely kínálat a kora őszi időszakban a zsákos krumplival is kiegészül.  De érdemes szedd magad akciókat is keresni, mert bármilyen furcsa, a levendula és gyümölcs szedd magad akciók után, már krumpli– és akár kukorica szedd magad akciók is vannak. Így aki maga szedné, annak is vannak lehetőségei. A helyszínekről és időpontokról érdemes előzetesen interneten keresztül informálódni.

Természetesen étkezési és takarmány kukorica ugyanúgy megtalálható a termelőknél és az interneten kínálva egyaránt.

Kukorica kínálat az interneten

A szezonban azonban érdemes az interneten ezen túlmenően is nézelődni, ugyanis a szedd magad akciókon kívül rátalálhatunk a hozzánk közel eső kukorica termesztő helyekre, ahol szintén kedvező áron tudjuk beszerezni a téli betevőt. Ráadásul ezzel csökkentjük a környezet terhelését – mint a messziről érkező áruk esetében a szállítás, csomagolás, tárolás, esetleges tartósítás. A helyi termelők ezáltal erősödnek, a vásárló pedig helyi, minőségi terméket kap.

Érdemes az Agrárinfó honlapján, de akár a Jófogáson keresztül is informálódni, mindkét platformon piactéren kínálják a teményeket.

A csemegekukorica már június közepétől elérhető a piacokon. Aztán folyamatosan kora őszig kapható. A kukorica népszerűségét mutatja, hogy a szezonban országszerte több helyszínen is tartanak Kukoricafesztiválokat, ahová számos program kínálatával várják az érdeklődőket. A különböző kulturális és gasztronómiai programokon túl vásárlásra is nyílik lehetőség.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom