Grillezett kukorica

A grillezett kukorica az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Talán szerepe van ebben annak is, hogy a grillezett ételek könnyen elkészíthetők és nem elhanyagolható, hogy jellemzően összejövetel közepedte készülnek. Nagyon egyszerűen, gyorsan asztalra kerülő fogás. Készülhet sütőben, serpenyőben vagy a kerti grillezőn egyaránt. Ízesíthetjük számos módon, hiszen a kukorica fűszerezése adja meg az ízét igazán. Ugyanis számos módon ízesíthető egyéni ízlésünknek megfelelően. A kukorica a különböző ételeknek megfelelően ízesítve remek fogások alapanyaga lehet. Érdemes ezekkel kísérletezni. Figyeljünk a kukorica vásárlása során arra, hogy friss, zsenge zöldséget vegyünk,aminek feszes, zöld a héja és aranybarna a teteje. A kemény, beszáradt szemű kukorica már nem alkalmas erre a célra.

Grillezhetjük előfőzve és akkor már csak pirítunk rajta, vagy alufóliában sütve is. Vagy egyszer így – máskor úgy. Érdemes akár többféleképpen is kipróbálni, a siker garantált!  

Az egyszerű grillezett kukorica receptje

Hozzávalók:

 • 4 nagyobb csöves kukorica
 • 2-3 dkg vaj
 • 1-2 gerezd fokhagyma
 • só – ízlés szerint
 • bors – ízlés szerint
 • chili paprika – ízlés szerint (vagy chilipor, de el is hagyható)

A kukorica grillezés lépésről – lépésre:

 1. Először a grillt készítsük elő, hogy mire a zöldség elkészül, már lehessen is sütni.
 2. Majd a kukorica leveleit vagy szedjük le, vagy hajtsuk le és kössük össze. (Ez utóbbi esetben a leveleket fogva tudjuk forgatni a kukoricát a grillen.)
 3. A vajat melegítsük fel és a megpucolt fokhagyma gerezde(ke)t törjük bele.
 4. Ezzel a fokhagymás vajjal kenjük be a kukoricacsöveket.
 5. Majd tegyük a grill rácsra és folyamatos forgatás mellett süssük meg őket.
 6. Nagyjából 15-20 perc alatt készre sül.
 7. Ezalatt ízesítsük sóval, borssal, esetleg chiliporral.

Kiváló körete húsételeknek, de egyéb zöldségekkelpaprika, padlizsán, spárgagrillezve önálló fogásként is megállja a helyét. Tálalhatjuk friss koriander levéllel és/vagy frissen facsart lime levével megöntözve. Készíthető serpenyőben, sütőben vagy konyhai grillen is. Jó étvágyat hozzá!

FŰSZERES GRILL KUKORICA CURRYS MAJONÉZZEL:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom