Hagymás kukorica

A hagymás kukorica nem olyan ismert köret, pedig nagyon ízletes érdemes kipróbálni. A kukorica köretnek is számos módon elkészíthető. Érdemes vele próbálkozni és nemcsak akkor, ha már unjuk a rizs, tészta, burgonya triumvirátusát. Ráadásul a kukorica íze a fűszerezésének köszönhetően igazán különleges ételek készítését teszi lehetővé. Mivel pedig a kukorica nagyon egészséges zöldség, érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen jótékony hatása akkor érvényesül igazán. Ez az étel nagyon gyorsan elkészíthető, akár egy rohanós hétköznapi vacsorának, mely húsok, fasírtok, sajtok, halak remek körete lehet. Érdemes kipróbálni!

Egyszerű hagymás kukorica recept

Hozzávalók:

  • 2 db konzerv kukorica  
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • őrölt bors – ízlés szerint
  • só – ízlés szerint
  • majoránna – ízlés szerint

Egyszerű hagymás kukorica köret elkészítési lépései:

  1. A kukoricát le kell csöpögtetni egy szűrőn a levétől.
  2. A vöröshagymát meg kell pucolni, félbe vágni és csíkokra szeletelni, a fokhagymát megpucolni, összezúzni.
  3. Az olajat hevítsük fel, pároljuk benne üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a leszűrt kukoricát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.  
  4. Szórjunk rá majoránnát – esetleg kevés ételízesítőt vagy ízlés szerint chili paprikát, ha csípősebben szeretnénk – és pároljuk fedő alatt néhány percig.
  5. Ha szükséges kevés vizet adjunk alá, nehogy leégjen.
  6. Mielőtt elkészül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is.
  7. Ha szükséges fűszerezzük utána.
  8. Még egy percig pároljuk és már készen is van.

Tovább ízesíthető még friss petrezselyemmel.  Önmagában is nagyon ízletes, friss bagettal vagy akár pirítós kenyérrel. De köretként is kínálhatjuk sült húsok, fasírozottak, rántott ételek mellé egyaránt. Érdemes kipróbálni! 

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez