Tartalomjegyzék
Lehetséges kukorica főzés mikróban is? Ez főleg akkor merül fel, ha kint tombol a kánikula és szeretnénk főtt kukoricát enni, de nem melegítenénk már tovább – az amúgy is forró – konyhát. Pedig a kukorica főzése a nyár kihagyhatatlan élménye! Ha máshogy nem, akkor a strandok kínálatában biztosan megtaláljuk a főtt kukoricát, de emiatt nem biztos, hogy rögtön el is ugrunk egy strandra. De természetesen mi magunk is elkészíthetjük otthon. Kár is lenne kihagyni a szezonban, ekkor jöhet a mikrós megoldás!
Kukorica főzés mikróban
A mikróban főzésnek számos előnye van.
Többek között:
- nem igényel nagy előkészületet
- kisebb mennyiséget is főzhetünk
- gyorsan elkészül
- nem gőzöljük tele a konyhát
A kukorica főzés lépései mikróban:
- Készítsük elő a megfőzni kívánt kukoricacsöveket.
- A külső leveleket távolítsuk el, de a szemek körül lévő közvetlen leveleket hagyjuk rajta.
- Tegyük a csöveket – egyszerre legfeljebb 3-at – egymás mellé egy mikrózható tányérra.
- 8 percet a legmagasabb fokozaton melegítsük őket (4 db esetében 9 percig).
- Ha puhábban szeretnénk, rászámolhatunk még plusz egy percet.
- Majd vegyük ki a kész kukoricacsöveket és hagyjuk őket kihűlni.
- Hántsuk le róla a leveleket.
- Fűszerezzük ízlés szerint és már fogyasztható is!
Amíg nem fogyasztjuk el, hagyjuk rajta a leveleket, ugyanis melegen tartja a szemeket. Jó étvágyat hozzá!
Nemcsak főzve, de sütve – és az utóbbi időben hazánkban is egyre gyakrabban – grillezve is készítjük. Ha lehetőségünk van rá, feltétlen próbáljuk ki ezeket a feldolgozási formákat is. Annál is inkább, mivel a kukorica fűszerezésével igazán különleges ízhatások érhetők el. Sütve édeskésebb ízű lesz, mint főzve.
Kukorica főzése – kuktában
A kukorica természetesen kuktában is készíthető. Ebben az esetben a kukta sípoló jelzésétől számított 10 percig főzzük és már készen is van a zamatos zöldség.
Tökéletes főtt kukorica 4 perc alatt, mosogatás nélkül, a mikróból!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez