Kukorica nyersen

Bár a kukorica nyersen is fogyasztható lenne, de jellemzően leginkább főtt vagy sült állapotban használjuk a különböző ételek alapanyagául. Sós és édes ételekben is rendkívül széleskörűen hasznosítható, annak ellenére, hogy az íze meglehetősen megosztó. Pedig nagyon egészséges, számos – a szervezet számára hasznos – vitamin– és ásványianyag megtalálható benne.  Már kisbabáknak is adható a hozzátáplálást követően nem sokkal. Magas rost tartalma a babák emésztésére is jótékonyan hat. Érdemes őket már ilyenkor megismertetni az ízével, akkor jobban fogják kedvelni a későbbiek során is.

Kukorica nyersen felhasználva

Az egészséges életmód követőei szerint a hőkezelés elpusztítja a tápanyagokat, így már használhatatlanná teszi az emberi test számára. A kukorica nyersen a szezonban használható fel leginkább. Bár télire le is fagyasztható és konzerv is készül belőle. Ha a csemegekukoricát nyersen fogyasztjuk a vitaminok jobban megmaradnak benne, mintha hőkezelnénk.

A nyers kukorica fogyasztás jótékony hatásai:

  • segít a bélrendszer megtisztításában
  • javítja az epehólyag működését és az anyagcserét
  • megszünteti a puffadást a gyomorban
  • normalizálja a vércukorszintet
  • csökkenti a szív-, ér-, bél-, és májbetegségek kialakulásának kockázatát
  • normalizálja a szív- és érrendszer működését
  • erősíti az immunrendszert
  • lassítja az öregedési folyamatokat
  • segíti az egészéges látás megőrzését

Azonban fontos, hogy a kemény, száraz szemek fogyasztását elkerüljük, ugyanis a durva rost puffadást és hányást is okozhat.

Kukorica párolt, főtt felhasználása

A kukorica leggyakoribb feldolgozási módja azonban párolva, főzve vagy sütve történik. Az utóbbi időben azonban egyre népszerűbb a grillezett kukorica is. Ugyanis a legtöbb étel, sütemény alapanyagául főtt vagy sült állapotban használjuk. Így készül a szezon kihagyhatatlan finomsága, a kukorica krémleves is. A sült kukorica akár önmagában, köretként is megállja a helyét. Ráadásul a kukorica fűszerezésével számos különleges ízvilágú ételt készíthetünk, nem kell leragadni a kukoricás rizsnél. Érdemes kísérletezni, próbálkozni az adott hangulatunknak megfelelően.

A tökéletes főtt kukorica:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom