Kukorica sütése 

A kukoricás ételekkel kapcsolatban még mindig ritkábban merül fel a kukorica sütése, ugyanis jellemzően a kukorica szezonban is főtt kukorica állapotában készítjük talán a leggyakrabban.  Pedig a nyári grillezős alkalmak reneszánszukat élik az utóbbi időben és nemcsak a családok, de akár a gasztronómiai kínálatok terén is. A grillezett kukorica is a sült kukorica egy formája, melyet kár lenne kihagyni a szezonban. Ha alkalmunk van rá, feltétlen próbáljuk ki, mert a kukorica fűszerezésével igazán különleges ízhatások érhetők el. Sütve édeskésebb ízű lesz, mint főzve.

A kukoricát sütőben is süthetjük. De bárhogy készítsük is el a legfontosabb a vásárlása. Ugyanis a belőle készült bármely étel sikerének a titka, a kukorica kiválasztása. Mindig friss zöldséget vásároljunk.

Mire figyeljünk a vásárlás során?

  • a csövek ne legyenek hiányosak
  • a körmünkkel nyomjunk meg egy szemet, ha tejszerű folyadék jön ki belőle, akkor jó
  • figyeljük meg a bajuszát is, ha száraz, akkor már hosszú főzés eredményeképpen sem fog megpuhulni

Kukorica sütése

Csak közvetlenül a főzés előtt szedjük le a leveleit és a bajszát. A kukoricát süthatjük és grillezhetjük is egyben vagy akár kisebb darabokra vágva is, ízlés szerint. De a héjában is meg lehet sütni.

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb csöves kukorica
  • 2-3 dkg vaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

De akár megszórhatjuk kakukkfűvel, petrezselyemmel, korianderrel, chili paprikával – ha csípősebben, pikánsabban szeretnénk – de akár parmezánnal is. Tényleg csak az egyéni ízvilágunk szab határt.

A kukorica sütése sütőben:

  1. Először a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Majd a kukorica leveleit és bajszát távolítsuk el, tisztítsuk meg a csöveket.
  3. A vajat melegítsük fel és a megpucolt fokhagyma gerezde(ke)t törjük bele.
  4. Ezzel a fokhagymás vajjal kenjük be a kukoricacsöveket.
  5. Majd tegyük tepsibe őket és süssük készre.
  6. Nagyjából 35-40 perc alatt készre sül. Érdemes legalább egyszer megforgatni őket.
  7. Majd, ha elkészült fűszerezzük ízlés szerint.

Kiváló körete húsételeknek, halaknak, sajtoknak egyaránt. A kukorica a különböző ételeknek megfelelően ízesítve remek fogások alapanyaga lehet. Érdemes ezekkel kísérletezni. Jó étvágyat hozzá!

Sütőben Sült Kukorica:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom