Kukoricafesztivál

A kukorica régóta ismert és termesztett növény hazánkban, mely tiszteletére Kukoricafesztivál is létrejött Bábolnán. Bár az utóbbi időben nem olyan népszerű zöldség, ezért szükség van a népszerűsítésére is. Bár a strandszezon elképzelhetetlen főtt kukorica nélkül, mégis egyre kevésbé népszerű, főleg mivel sokan tartanak attól, hogy nagyon hízlal, ezért kerülik a fogyasztását. Tény, hogy a kukorica kalória tartama nem túl alacsony, de azért olyan kiugróan nem is magas. Érdemes a fogyasztásánál inkább az ételek társítására törekedni, hiszen nem mindegy, hogy mit mivel fogyasztunk.

A kukorica pedig nagyon egészséges zöldség, melyet évszázadok óta ismernek és termesztenek hazánkban is, nemcsak a konyhában, hanem a népi gyógyászatban is. Hiszen a kukorica jótékony hatása azóta ismert és alkalmazott. Rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető. Nagy előnye, hogy a gluténmentes étrendet alkalmazók is fogyaszthatják. Nem kell kerülni a fogyasztását.

Kukoricafesztivál – programok

A Komárom-Esztergom megyei Bábolnán e gyönyörű településen, már 1999. óta tartanak minden évben Kukoricafesztivált. Napjainkra a város legnépszerűbb és legnagyobb szabású eseménye, melyet általában szeptember elején rendeznek.

A fesztivál az évek során a település legnagyobb és leglátogatottabb rendezvényévé nőtte ki magát. Számos kiállítással, kulturális- és szórakoztató programokkal várják az érdeklődő helyieket és az ideérkező érdeklődő vendégeket, látogatókat egyaránt. A kétnapos rendezvényen természetesen a gasztronómiai élvezetekről sem kell lemondani, hiszen különféle – nemcsak – kukoricából készült ételek sokasága is terítékre kerül. Kicsik és nagyok mind megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő programokat. Koncertek, néptánccsoportok és egyéb érdekességek, látnivalók színesítik mindkét napot.

A különböző programok több helyszínen kerülnek megrendezésre, így akár ennek megfelelően is összeállíthatjuk a számunkra érdekeseket.

https://www.programturizmus.hu/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom