Kukoricakrém

A kukoricakrém egy remek szendvicskrém lehet a nyári időszakban, ha már nagyon unjuk a hagyományos vaj, vajkrémek variációkat. A kukorica rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványianyag tartalma rendkívül jótékonyan hat a szervezet számára. Ráadásul nemcsak a szezonban szinte egész évben készíthetjük, hiszen a kukorica remekül le is fagyasztható. Az üzletek pocain pedig aezen túlmenően a konzerv kukorica is egész évben könnyedén elérhető. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fűszeres szendvicskrém, melyet kár lenne kihagyni, garantáltan bearanyozza a nyári reggeleinket, de egy könnyű vacsorának sem utolsó.Érdemes kipróbálni, nem fogunk csalódni! 

Egyszerű kukoricakrém recept

Hozzávalók:

  • 1 doboz kukorica konzerv (vagy ennek megfelelő mennyiségű főtt kukorica)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál margarin vagy olaj
  • fél teáskanál barna cukor (vagy méz)
  • 4 levél bazsalikom – hagyjunk a díszítéshez is
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint

A kukoricakrém elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A kukoricát szűrjük le, majd öblítsük át vízzel és hagyjuk lecsöpögni egy szűrőben.
  2. Addig a vöröshagymát pucoljuk meg és kockázzuk apróra.
  3. Majd a kevés olajon pároljuk meg és kevés barnacukorral (vagy akár mézzel) karamellizáljuk.
  4. A lecsöpögtetett kukoricát tegyük aprítógépbe.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal (esetleg fokhagymával), majonézzel, mustárral, a kicsit összevagdalt bazsalikommal és pürésítsük össze.
  6. Alaposan keverjük ki hűtsük be legalább egy órára, hogy összeérjenek az ízek.  

Díszíthetjük a bazsalikommal, de friss petrezselyemzölddel is. Kínálhatunk mellé akár serpenyőben szárazon megpirított sütőtök magokat is. Friss bagettal vagy meleg pirítóssal is kiváló. Aki pikánsabban szereti adhat hozzá chili paprikát vagy chili port is.

Jó étvágyat hozzá!

Kicsit hígabbra készítve remek mártás lehet sültek, fasírozottak, rántott zöldségek, halak vagy sajtok mellé is.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez