Tartalomjegyzék
A kukoricakrĂ©mleves mindig jĂł választás, ami az ĂzesĂtĂ©ssel igazán kĂĽlönlegessĂ© tehetĹ‘. Ráadásul a kukorica nagyon egĂ©szsĂ©ges zöldsĂ©g, csak nem mindegy milyen feldolgozásban fogyasztjuk.Ugyanis magas a vitamin– Ă©s ásványianyag tartalma Ă©s sok rost is megtalálhatĂł benne. Emiatt a szervezetre igazán jĂłtĂ©kony, mely hatás fĹ‘leg rendszeres fogyasztás mellett Ă©rvĂ©nyesĂĽl. EzĂ©rt Ă©rdemes nemcsak a kukorica szezonban, de akár egĂ©sz Ă©vben fogyasztani belĹ‘le. Hiszen a kukorica akár le is fagyaszthatĂł, Ăgy egĂ©sz Ă©vben könnyedĂ©n hozzá juthatunk. Bár konzervkĂ©nt is megtalálhatĂł egĂ©sz Ă©vben az ĂĽzletek polcain, annak fogyasztása kevĂ©sbĂ© javasolt.
Egyszerű kukoricakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csemegekukorica (friss vagy fagyasztott)
- 2 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂn
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sajt
- sĂł – ĂzlĂ©s szerint
- Ĺ‘rölt bors – ĂzlĂ©s szerint
- csipet szerecsendiĂł
- rozmaring – ĂzlĂ©s szerint
- kevés olaj
Egyszerű kukoricakrĂ©mleves elkĂ©szĂtĂ©se lĂ©pĂ©srĹ‘l – lĂ©pĂ©sre
- A vöröshagymát és a fokhagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni, illetve az utóbbit összezúzni.
- Az olajat – vagy vajat – egy nagyobb fazĂ©kban felforrĂłsĂtjuk Ă©s a vöröshagymát ĂĽvegesre pároljuk benne.
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát Ă©s fĂ©l perc után a kukoricát is. Pár percig egyĂĽtt pirĂtjuk Ă©s felöntjĂĽk az alaplĂ©vel.
- FűszerezzĂĽk ĂzlĂ©s szerinti sĂłval, borssal, szerecsendiĂłval, rozmaringgal.
- Ezután lassú tűzön fedő alatt puhára, készre főzzük.
- Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
- A lisztet csomĂłmentesre keverjĂĽk a tejszĂnnel Ă©s a levesbĹ‘l nĂ©hány evĹ‘kanálnyit hozzáadva tovább keverjĂĽk.
- Hozzáadjuk a krémleveshez és még további 2-3 percig főzzük.
- Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.
DĂszĂthetjĂĽk friss paprikával, petrezselyemzölddel, pirĂtott sĂĽtĹ‘tök magokkal Ă©s kukoricaszemekkel is. KĂnálhatjuk önmagában, vagy pirĂtott kenyĂ©rkockákkal egyaránt. Chili paprikával tovább ĂzesĂthetjĂĽk. A kukorica krĂ©mleves a nyár egyik elmaradhatatlan levese, melyet azonban egĂ©sz Ă©vben kĂ©szĂthetĂĽnk. Ezt az Ăzletes, zamatos levest mĂ©g a zöldsĂ©get nem kedvelĹ‘ gyerekek is szĂvesen fogyasztják. SokfĂ©lekĂ©ppen kĂ©szĂthetĹ‘, ĂzesĂthetĹ‘, Ă©rdemes mindig másfĂ©lĂ©vel prĂłbálkozni. JĂł Ă©tvágyat hozzá!
Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves:
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategĂłria cikkeihez