Tartalomjegyzék
A kukoricakrémleves mindig jó választás, ami az ízesítéssel igazán különlegessé tehető. Ráadásul a kukorica nagyon egészséges zöldség, csak nem mindegy milyen feldolgozásban fogyasztjuk.Ugyanis magas a vitamin– és ásványianyag tartalma és sok rost is megtalálható benne. Emiatt a szervezetre igazán jótékony, mely hatás főleg rendszeres fogyasztás mellett érvényesül. Ezért érdemes nemcsak a kukorica szezonban, de akár egész évben fogyasztani belőle. Hiszen a kukorica akár le is fagyasztható, így egész évben könnyedén hozzá juthatunk. Bár konzervként is megtalálható egész évben az üzletek polcain, annak fogyasztása kevésbé javasolt.
Egyszerű kukoricakrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csemegekukorica (friss vagy fagyasztott)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál vaj
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sajt
- só – ízlés szerint
- őrölt bors – ízlés szerint
- csipet szerecsendió
- rozmaring – ízlés szerint
- kevés olaj
Egyszerű kukoricakrémleves elkészítése lépésről – lépésre
- A vöröshagymát és a fokhagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni, illetve az utóbbit összezúzni.
- Az olajat – vagy vajat – egy nagyobb fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
- Majd hozzáadjuk a fokhagymát és fél perc után a kukoricát is. Pár percig együtt pirítjuk és felöntjük az alaplével.
- Fűszerezzük ízlés szerinti sóval, borssal, szerecsendióval, rozmaringgal.
- Ezután lassú tűzön fedő alatt puhára, készre főzzük.
- Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
- A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és a levesből néhány evőkanálnyit hozzáadva tovább keverjük.
- Hozzáadjuk a krémleveshez és még további 2-3 percig főzzük.
- Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.
Díszíthetjük friss paprikával, petrezselyemzölddel, pirított sütőtök magokkal és kukoricaszemekkel is. Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Chili paprikával tovább ízesíthetjük. A kukorica krémleves a nyár egyik elmaradhatatlan levese, melyet azonban egész évben készíthetünk. Ezt az ízletes, zamatos levest még a zöldséget nem kedvelő gyerekek is szívesen fogyasztják. Sokféleképpen készíthető, ízesíthető, érdemes mindig másfélével próbálkozni. Jó étvágyat hozzá!
Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves:
https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/
Vissza a kategória cikkeihez