Kukoricakrémleves

A kukoricakrĂ©mleves mindig jĂł választás, ami az Ă­zesĂ­tĂ©ssel igazán kĂĽlönlegessĂ© tehetĹ‘. Ráadásul a kukorica nagyon egĂ©szsĂ©ges zöldsĂ©g, csak nem mindegy milyen feldolgozásban fogyasztjuk.Ugyanis magas a vitamin– Ă©s ásványianyag tartalma Ă©s sok rost is megtalálhatĂł benne. Emiatt a szervezetre igazán jĂłtĂ©kony, mely hatás fĹ‘leg rendszeres fogyasztás mellett Ă©rvĂ©nyesĂĽl. EzĂ©rt Ă©rdemes nemcsak a kukorica szezonban, de akár egĂ©sz Ă©vben fogyasztani belĹ‘le. Hiszen a kukorica akár le is fagyaszthatĂł, Ă­gy egĂ©sz Ă©vben könnyedĂ©n hozzá juthatunk. Bár konzervkĂ©nt is megtalálhatĂł egĂ©sz Ă©vben az ĂĽzletek polcain, annak fogyasztása kevĂ©sbĂ© javasolt.

Egyszerű kukoricakrémleves recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg csemegekukorica (friss vagy fagyasztott)
  • 2 dl fĹ‘zĹ‘tejszĂ­n
  • 1 evĹ‘kanál finomliszt
  • 2 evĹ‘kanál vaj
  • 5 dl zöldsĂ©g alaplĂ©
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sajt
  • sĂł – Ă­zlĂ©s szerint
  • Ĺ‘rölt bors – Ă­zlĂ©s szerint
  • csipet szerecsendiĂł
  • rozmaring – Ă­zlĂ©s szerint
  • kevĂ©s olaj

Egyszerű kukoricakrémleves elkészítése lépésről – lépésre

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát is meg kell pucolni és apró darabokra vágni, illetve az utóbbit összezúzni.
  2. Az olajat – vagy vajat – egy nagyobb fazékban felforrósítjuk és a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne.
  3. Majd hozzáadjuk a fokhagymát Ă©s fĂ©l perc után a kukoricát is.  Pár percig egyĂĽtt pirĂ­tjuk Ă©s felöntjĂĽk az alaplĂ©vel.
  4. FűszerezzĂĽk Ă­zlĂ©s szerinti sĂłval, borssal, szerecsendiĂłval, rozmaringgal.  
  5. Ezután lassú tűzön fedő alatt puhára, készre főzzük.
  6. Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni és botmixerrel össze turmixoljuk.
  7. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel és a levesből néhány evőkanálnyit hozzáadva tovább keverjük.
  8. Hozzáadjuk a krémleveshez és még további 2-3 percig főzzük.
  9. Tálalás előtt, ha szükséges, még utána fűszerezzük.

Díszíthetjük friss paprikával, petrezselyemzölddel, pirított sütőtök magokkal és kukoricaszemekkel is. Kínálhatjuk önmagában, vagy pirított kenyérkockákkal egyaránt. Chili paprikával tovább ízesíthetjük. A kukorica krémleves a nyár egyik elmaradhatatlan levese, melyet azonban egész évben készíthetünk. Ezt az ízletes, zamatos levest még a zöldséget nem kedvelő gyerekek is szívesen fogyasztják. Sokféleképpen készíthető, ízesíthető, érdemes mindig másfélével próbálkozni. Jó étvágyat hozzá!

Nagyon cuccos mexikói kukoricakrémleves:

https://femina.hu/recept/zoldsegkremleves/

Vissza a kategĂłria cikkeihez

error: VĂ©dett tartalom