Kukoricaleves

A kukoricaleves elsősorban krémlevesként ismert, pedig számos egyéb módon is elkészíthető. Akár csak zöldségesen vagy baconnal, tésztával gazdagítva is. Tényleg csak a fantáziánk szab határt. A kukorica nagyon egészséges zöldség, mely rendszeres fogyasztás mellett jótékonyan hat a szerveztre. Ráadásul magas a rost tartalma is. Érdemes ezért minél többet fogyasztani belőle és nemcsak a kukorica szezonban. Hazánkban is nagyon népszerű, bár elsősorban a nyári strand időszakok elmaradhatatlan csemegéje a főtt kukorica igazán kedvelt. Azonban mivel egész évben könnyedén elérhető, így remek konyhai alapanyag is. Népszerűségének oka a könnyű feldolgozásában és a számos feldolgozási lehetőségében rejlik. Hiszen nagyon egyszerűen, könnyen elkészíthetők a kukoricás ételek.

Kukoricaleves – recept

Hozzávalók:

Fűszeres kukoricaleves elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A hagymákat pucoljuk meg. A vöröshagymát vágjuk apró darabokra, a fokhagymát zúzzuk össze.
  2. Az olajat és a vajat egy fazékban olvasszuk össze, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát keverjük azzal is néhány percig.
  4. Majd adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát is.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd szórjuk meg a curryporral és ízlés szerint chilivel is.
  6. Öntsük fel vízzel és főzzük 10 percen keresztül.
  7. Majd a kukorica egyharmad részét vegyük ki a lábosból, a többit turmixoljuk össze.
  8. Öntsük vissza a kukoricaszemeket és adjuk hozzá a tejszínt.
  9. Forraljuk össze majd szórjuk bele az apróra összevágott petrezselyemzöldet is.
  10. A bacont kockázzuk fel és kevés vajon serpenyőben süssük ropogós pirosra.

Kanalazzuk még forrón tányérokba és a pirított bacon kockákkal a tetején díszítsük, kínáljuk. Önmagában, de friss kenyérrel, bagettel is kitűnő választás. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom