Kukoricás csirke  

A kukoricás csirke egy egyszerűen elkészíthető, különleges étel, melyet az év során bármikor készíthetünk. A nyár egyik elmaradhatatlan zöldsége a kukorica, mely rendkívül egészséges. Emiatt is érdemes a szezonban minél többet fogyasztani belőle. Hatása a szervezetre igazán jótékony, mivel magas a vitamin– és ásványi anyag tartalma és rostokban is bővelkedik. Ez az étel egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mindenképpen érdemes kipróbálni. Aki a csirkét és a kukoricát szereti, biztosan nem fog csalódni. Számos egyéb módon variálható, gazdagítható, igazán csak a fantáziánk – és az otthoni készleteink – szabnak határt. Leginkább rizs, tészta vagy burgonya körettel passzol igazán.

Hagymás kukoricás csirke recept

Hozzávalók:

A kukoricás csirkemell elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd itassuk fel róla a nedvességet és kockázzuk vagy csíkozzuk fel.
  2. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fűszerezhetjük majoránnával, rozmaringgal is.
  3. Majd a hagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel.
  4. A kukoricát – ha konzerv – öblítsük át és csöpögtessük le. Ha fagyasztott, engedjük fel.
  5. Majd kevés olajon pirítsuk meg a csirkemell darabokat.
  6. Ha már majdnem készre sült, akkor adjuk hozzá a hagymát és a kukoricát is.
  7. Süssük pároljuk őket együtt, hogy a zöldségek is megpuhuljanak.
  8. Akkor jó, ha a zöldségek és a hús is megpuhult.

Még melegen tálaljuk. Kiváló körete lehet a főtt tészta, főtt rizs vagy a burgonyapüré is. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!

Készíthetjük sütőben is, akkor érdemes tejföllel meglocsolva megsütni.

Kukoricás csirkemell:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom