Kukoricás rizottó  

A kukoricás rizottó akár köretként, akár önálló fogásként jó választás nemcsak a kukorica szezonban. Rendkívül sokféleképpen gazdagítható, fűszerezhető. A kukorica pedig nagyon egészséges, bár jellemzően a nyár és a kora ősz elmaradhatatlan zöldsége. Mivel számos – a szervezet számára hasznos – vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, rendszeres fogyasztása jótékonyan hatású. A rizs és a kukorica is része a kiegyensúlyozott táplálkozásnak. Így önmagában, de akár bacon szalonnával is kiváló választás. Érdemes többféleképpen készíteni. Akár egy gyors hétköznapi vacsorának is.

Kukoricás rizottó recept

Hozzávalók:

A kukoricás rizottó elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón összenyomjuk.
  2. Majd az olívaolajat felhevítjük egy fazékban és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Azzal is pirítjuk egy percig.
  3. Ezután hozzáadjuk a rizst, azzal is pirítjuk egy keveset majd felöntjük a borral és zöldséglé felével.
  4. Fedjük le fedővel és főzzük 15 percig. Ha szükséges pótoljuk az elfőtt alaplevet és kavarjuk meg.
  5. Közben a már megfőzött kukoricáról vágjuk le a szemeket.
  6. Egy serpenyőben kevés olajon a kukoricát is pirítsuk pár percet, sózzuk meg és keverjük a kész rizottóhoz.
  7. Ha szükséges ízlés szerint tovább ízesítjük.

Az ízlés szerinti zöldfűszerekkel, frissen őrölt borssal tálaljuk. Kiváló körete húsoknak, fasírtoknak, halaknak egyaránt, de önálló fogásként is kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Kukoricás garnélás rizottó:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez

Címlapkép: Kukoricás rizottó (forrás: http://noihirek.hu/cikk/gasztro/kukoricas_rizotto)

error: Védett tartalom