Kukoricás tejszínes csirkemell

A kukoricás tejszínes csirkemell egy rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel, mely akár a fogyókúrás étrendek kiegészítője is lehet. A kukorica ugyanis rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványi anyag, valamint rost tartalmának köszönhetően hatása a szervezetre igazán jótékony. Rendszeres fogyasztása éppen ezért ajánlott is, főleg mivel a friss kukorica szezon nem tart túl hosszú ideig. Érdemes azalatt minél többet fogyasztani belőle. Annál is inkább, mivel számos módon elkészíthető, variálható, fűszerezhető. A kukorica fűszerezése által ráadásul igazi ételkülönlegességek készíthetők. Érdemes kísérletezni vele.

Egyszerű kukoricás tejszínes csirkemell – recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg kukorica
  • 2 db csirkemell filé
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • só – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
  • tárkony – ízlés szerint
  • sajt

A tejszínes kukoricás csirkemell elkészítési lépései:

  1. A csirkemelleket alaposan mossuk meg és csíkozzuk fel.
  2. A lilahagymát megpucoljuk és összekockázzuk, félretesszük.
  3. Majd a lisztet összekeverjük a sóval, őrölt borssal és megforgatjuk benne a csirkemell filéket.
  4. Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd a csirkemelleket beletesszük.
  5. Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk és kivesszük az olajból.
  6. Ebbe a zsiradékba szórjuk a kockára vágott lilahagymát és megpároljuk benne.
  7. Majd felöntjük a tejszínnel és a fehérborral, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal és a húsleveskockával.
  8. Felforraljuk és 2-3 percig hagyjuk összeforrni az ízeket.
  9. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  10. Majd egy sütőedénybe tesszük a csirkemelleket, köré szórjuk a kukoricát.
  11. Ráöntjük a tejszínes hagymás szószt és alufóliával lefedjük.
  12. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőfokon 20 percig pároljuk, sütjük.
  13. Majd az alufóliát levesszük, megszórjuk ízlés szerinti reszelt sajttal és a továbbiakban lefedés nélkül sütjük amíg a sajt aranybarnára nem olvad a tetején.
  14. Még melegen tálaljuk.

Fogyasztható így önmagában is, de ameddig sül készíthetünk hozzá főtt rizst vagy akár burgonyát is. Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez