Tartalomjegyzék
A kukoricás tejszínes csirkemell egy rendkívül egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel, mely akár a fogyókúrás étrendek kiegészítője is lehet. A kukorica ugyanis rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványi anyag, valamint rost tartalmának köszönhetően hatása a szervezetre igazán jótékony. Rendszeres fogyasztása éppen ezért ajánlott is, főleg mivel a friss kukorica szezon nem tart túl hosszú ideig. Érdemes azalatt minél többet fogyasztani belőle. Annál is inkább, mivel számos módon elkészíthető, variálható, fűszerezhető. A kukorica fűszerezése által ráadásul igazi ételkülönlegességek készíthetők. Érdemes kísérletezni vele.
Egyszerű kukoricás tejszínes csirkemell – recept
Hozzávalók:
- 50 dkg kukorica
- 2 db csirkemell filé
- 1 fej lilahagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 db húsleveskocka
- 5 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- só – ízlés szerint
- bors – ízlés szerint
- tárkony – ízlés szerint
- sajt
A tejszínes kukoricás csirkemell elkészítési lépései:
- A csirkemelleket alaposan mossuk meg és csíkozzuk fel.
- A lilahagymát megpucoljuk és összekockázzuk, félretesszük.
- Majd a lisztet összekeverjük a sóval, őrölt borssal és megforgatjuk benne a csirkemell filéket.
- Ezután egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd a csirkemelleket beletesszük.
- Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk és kivesszük az olajból.
- Ebbe a zsiradékba szórjuk a kockára vágott lilahagymát és megpároljuk benne.
- Majd felöntjük a tejszínnel és a fehérborral, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal és a húsleveskockával.
- Felforraljuk és 2-3 percig hagyjuk összeforrni az ízeket.
- Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Majd egy sütőedénybe tesszük a csirkemelleket, köré szórjuk a kukoricát.
- Ráöntjük a tejszínes hagymás szószt és alufóliával lefedjük.
- Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőfokon 20 percig pároljuk, sütjük.
- Majd az alufóliát levesszük, megszórjuk ízlés szerinti reszelt sajttal és a továbbiakban lefedés nélkül sütjük amíg a sajt aranybarnára nem olvad a tetején.
- Még melegen tálaljuk.
Fogyasztható így önmagában is, de ameddig sül készíthetünk hozzá főtt rizst vagy akár burgonyát is. Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategória cikkeihez