A quesadilla egy mexikĂłi Ă©tel, melynek alapja a tortilla, amit elsĹ‘sorban sajttal, kĂĽlönfĂ©le hĂşsokkal, zöldsĂ©gekkel, fűszerekkel Ă©s egyĂ©b töltelĂ©kekkel töltenek meg, majd rácson vagy tűzhelyen sĂĽtnek meg. Hagyományosan kukoricatortillát használnak, de bármilyen lisztbĹ‘l kĂ©szĂĽlt tortillával kĂ©szĂthetĹ‘.
Az utĂłbbi Ă©vekben hazánkban is egyre nĂ©pszerűbb, fĹ‘leg mivel rendkĂvĂĽl könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s számos mĂłdon variálhatĂł. TĂ©nyleg csak az otthoni kĂ©szleteink Ă©s a fantáziánk szabhat határt.
Csirkés quesadilla recept
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 15 dkg csemegekukorica
- 15 dkg száraz bab
- 1 nagy fej lilahagyma
- 1 db paprika
- 6 db tortilla lap
- 1 dl tejföl
- 20 dkg reszelt sajt (füstölt vagy vegyesen)
- kevés vaj
- 1 csokor friss petrezselyem – apróra vágva
- sĂł – ĂzlĂ©s szerint
- bors – ĂzlĂ©s szerint
Előkészület: A száraz babot előző éjszaka be kell áztatni.
A kukoricás csirkĂ©s quesadilla elkĂ©szĂtĂ©sei lĂ©pĂ©sei:
- ElĹ‘ször a babot leszűrjĂĽk, átmossuk folyĂł vĂz alatt Ă©s feltesszĂĽk fĹ‘ni. NagyjábĂłl 40 perc alatt puhára fĹ‘.
- Majd a csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd itassuk fel rĂłla a nedvessĂ©get Ă©s kockázzuk vagy csĂkozzuk fel.
- Majd a hagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel.
- A paprikát is meg kell mosni és felszeletelni.
- KevĂ©s vajon pároljuk ĂĽvegesre a hagymát, majd, amikor már majdnem jĂł, adjuk hozzá a felkockázott paprikát Ă©s pirĂtsuk puhára.
- Egy másik serpenyĹ‘ben kevĂ©s zsiradĂ©kon a csirkemell csĂkokat vagy kockákat is pirĂtsuk meg.
- SĂłzzuk, borsozzuk ĂzlĂ©s szerint. FűszerezhetjĂĽk majoránnával, rozmaringgal is.
- A megfőtt, leszűrt babot keverjük össze a kukoricával, egy kevés vajjal és az apróra vágott petrezselyemmel.
- SĂłzzuk, borsozzuk ĂzlĂ©s szerint.
- Majd egy tortilla lapot kiterĂtĂĽnk Ă©s az egyik felĂ©re rászĂłrunk annyi reszelt sajtot, ami majd összeragasztja a töltött tĂ©sztát.
- Ezután a hagymás paprikából rakunk rá, azután a csirkemell kockákból majd a babos kukoricából.
- Végül ráhajtjuk a tortilla másik felét, a széleinél lenyomkodjuk, hogy majd összesüljön.
- Ha az összes tortilla lapot megtöltöttĂĽk, akkor száraz, felforrĂłsĂtott (olaj nĂ©lkĂĽli) serpenyĹ‘ben mindkĂ©t oldalát aranybarnára sĂĽtjĂĽk. (TehetjĂĽk tepsibe kicsit egymásra fektetve a töltött tortillákat, szĂłrhatunk rá mĂ©g sajtot Ă©s megsĂĽthetjĂĽk egyben is.)
Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!
KĂ©szĂthetjĂĽk sĂĽtĹ‘ben is, akkor kicsit egymásra fektetve tegyĂĽk Ĺ‘ket sĂĽtĹ‘lapra Ă©s tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszĂłrva Ă©rdemes Ĺ‘ket megsĂĽtni.
Easy Chicken Quesadilla Recipe:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)
Vissza a kategĂłria cikkehez