Quesadilla   

A quesadilla egy mexikói étel, melynek alapja a tortilla, amit elsősorban sajttal, különféle húsokkal, zöldségekkel, fűszerekkel és egyéb töltelékekkel töltenek meg, majd rácson vagy tűzhelyen sütnek meg. Hagyományosan kukoricatortillát használnak, de bármilyen lisztből készült tortillával készíthető.

Az utóbbi években hazánkban is egyre népszerűbb, főleg mivel rendkívül könnyen elkészíthető és számos módon variálható. Tényleg csak az otthoni készleteink és a fantáziánk szabhat határt.

Csirkés quesadilla recept

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb csirkemell filĂ©
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 15 dkg száraz bab
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 db paprika
  • 6 db tortilla lap
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt (fĂĽstölt vagy vegyesen)
  • kevĂ©s vaj
  • 1 csokor friss petrezselyem – aprĂłra vágva
  • sĂł – Ă­zlĂ©s szerint
  • bors – Ă­zlĂ©s szerint

Előkészület: A száraz babot előző éjszaka be kell áztatni.

A kukoricás csirkés quesadilla elkészítései lépései:

  1. Először a babot leszűrjük, átmossuk folyó víz alatt és feltesszük főni. Nagyjából 40 perc alatt puhára fő.
  2. Majd a csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd itassuk fel róla a nedvességet és kockázzuk vagy csíkozzuk fel.
  3. Majd a hagymát pucoljuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel.
  4. A paprikát is meg kell mosni és felszeletelni.
  5. Kevés vajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd, amikor már majdnem jó, adjuk hozzá a felkockázott paprikát és pirítsuk puhára.
  6. Egy másik serpenyőben kevés zsiradékon a csirkemell csíkokat vagy kockákat is pirítsuk meg.
  7. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fűszerezhetjük majoránnával, rozmaringgal is.
  8. A megfőtt, leszűrt babot keverjük össze a kukoricával, egy kevés vajjal és az apróra vágott petrezselyemmel.
  9. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  10. Majd egy tortilla lapot kiterítünk és az egyik felére rászórunk annyi reszelt sajtot, ami majd összeragasztja a töltött tésztát.
  11. Ezután a hagymás paprikából rakunk rá, azután a csirkemell kockákból majd a babos kukoricából.
  12. Végül ráhajtjuk a tortilla másik felét, a széleinél lenyomkodjuk, hogy majd összesüljön.
  13. Ha az összes tortilla lapot megtöltöttük, akkor száraz, felforrósított (olaj nélküli) serpenyőben mindkét oldalát aranybarnára sütjük. (Tehetjük tepsibe kicsit egymásra fektetve a töltött tortillákat, szórhatunk rá még sajtot és megsüthetjük egyben is.)

Még melegen tálaljuk. Remek egytálétel, jó étvágyat hozzá!

Készíthetjük sütőben is, akkor kicsit egymásra fektetve tegyük őket sütőlapra és tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal megszórva érdemes őket megsütni.

Easy Chicken Quesadilla Recipe:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategĂłria cikkehez