Sonkás kukoricás háromszög

A kukorica nagyon népszerű sós ételekben is legyen az kukoricás pizza vagy akár sonkás kukoricás háromszög. A kukorica és a sonka egyébként is jó párosítás sokféle ételbe felhasználható. Ez a recept egy kelt tésztás recept, így viszonylag időigényes, de a végeredmény önmagáért beszél! Mindenképpen megéri a fáradságot! Ízletes, fűszeres-zamatos finomság, mely remek vendégváró vagy akár sörkorcsolyaként is kiváló választás bármely alkalomra. Érdemes kipróbálni! Számos módon variálható, gazdagítható, fűszerezhető, szinte megunhatatlan! Tényleg csak a fantáziánk és az otthoni készleteink szabhatnak határt.

Sonkás kukoricás háromszög recept

 Hozzávalók a tésztához:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál só
  • kevés cukor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 doboz konzerv kukorica (vagy ilyen mennyiségű friss csemegekukorica)
  • 30 dkg bármilyen sonka vagy füstölt főtt tarja
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 30 dkg reszelt sajt

Hozzávalók a tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • szezámmag, lenmag stb. ízlés szerint

A sonkás kukoricás háromszögek elkészítési lépései:

  1. Először a langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Közben egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval és az olajjal.
  3. Hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és alaposan összedolgozzuk, bedagasztjuk a tésztát.
  4. Majd konyharuhával lefedve, meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Addig a fokhagymát és a lilahagymát megpucoljuk, a fokhagymát fokhagymanyomón összezúzzuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk. Félretesszük.
  6. Felkockázzuk a sonkát és a bacont, azt is félre tesszük.
  7. Lecsöpögtetjük a konzerv kukoricát.
  8. Lereszeljük a sajtot (akár vegyesen is lehet füstölt sajttal).
  9. A zúzott fokhagymát elkeverjük a tejfölben.
  10. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  11. Majd a megkelt tésztát megfelezzük és mindkettőt vékonyra nyújtjuk egy lisztezett nyújtódeszkán.
  12. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a sonkát, bacont, az összeaprított lilahagymát, a kukoricát és a reszelt sajtot.
  13. Ezután feltekerjük, mint a rétest, a tetejét megkenjük tejföl és a tojássárgája keverékével és ízlés szerinti magokkal megszórjuk.
  14. Háromszögeket vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  15. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Ide süss! Szandra: Sajtos-sonkás háromszög aszalt paradicsommal:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kukorica_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj)

Vissza a kategória cikkeihez